Get Adobe Flash player

G A R A V I S O K A K SUBOTA 13. AVGUST - 21:00

О Земуну - Вести

Garavi sokak je bend iz Novog Sada osnovan 1982, i jedna je od najznacajnijih vojvodjanskih, srpskih i jugoslovenskih muzickih grupa - svih vremena.


Do sada su u svet otisnuli ukupno četrnaest paketića zvučnih slika, obojenih romantikom i protkanih vezom tamburica i gitara. Tim paketićima, tj. muzičkim albumima koje su izdali, uspeli su do sada da dirnu u srca ukupno osamnaest miliona dvesta četrestri hiljade i osamsto pedesčetri romantičara i zanesenjaka, a i ja isto nešto gledam šta znam, pa nisu loši.

Garavi sokak vodi Bane Krstić, a uz njega su Slobodan Trkulja, Zoran Brajović, Nikola Oro, Miroslav Ike, Šeri Toplica, Milan Trifunović, i bili su tu i Petar i Zoran Alvirović, ali Garavi sokak ne čine njegovi stanovnici nego muzika koja se čuje kroz njegove prozore, lavež kera koje se čuju preko plota i vriska dece koja vijaju po drveću.

 

To je podnevna muzika iz doba kad je sunce u zenitu i zato iz te muzike sija sunce vedrine koje donosi nadu. Ranjeno srce njome treba previjati dvaput dnevno, a jednom nedeljno menjati obloge i za mesec dana biće ko novo.